Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kuğulu Park - Ankara

Ankara’nın en eski parklarından. Batısında Atatürk bulvarı, doğusunda Tunalı Hilmi Caddesi, kuzeyinde Kavaklıdere şaraplarının sahibinin villası(eğer yanlış bilmiyorsam) ve güneyinde İsveç sefirinin rezidansı vardır. Rezidansla parkı geniş bir bağlantı yolu ayırır. Ankara'nın isim yapmış parklarının başında gelmektedir. Eski hali şimdiki alanın 2-3 katı olmuş olsa da güzelliğinden eksilen bir şey olmamış. 





Kuğulu parkı marka yapan şeyler aslında sevgilinle oturup çayını kahveni yudumlarken yaptığın sohbet kadar çağdaşlığı ve cumhuriyeti temsil ediyor olmasıdır. Ankara'nın lüks semtlerine yakın bir yerde bulunan buraya kızılaydan 20 dakika yürüme mesafesi ya da 413 numaralı egolara binerek gidebilirsiniz. Yanınızda çekirdeğinizi almayı unutabilirsiniz orada ne ararsanız var zaten. Bir çaydan fazlasını aşktan eksiğini bulamazsınız. Kışları kar altında yazları güneşin alnında gidip dinlenmek mümkün. 
Çocuğunuzu burada büyütün ve kendi anılarınızı ona da yaşatın. Bu gelenek Ankaralılar arasında büyüyerek gitsin. Belki Melih Gökçek yaptırmadı bu parkı ama o yokken de Ankaralılar parklardaydı ve Ankaralı olmayanlar için sıradan küçücük bir park olabilir ama kuğulu park Ankaralılar için gerçekten çok değerlidir. Çünkü hepsi de, o küçücük parka bir sürü hatıralarını emanet etmişlerdir.
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı